2 od 2
2
Kako zaštiti slike da mi ih netko drugi ne kopira
Posted: 12 Rujan 2006 07:00 PO.P   [ Ignore ]   [ # 16 ]  
WMD Newbie
Rank
Total Posts:  5
Joined  2006-09-12

Posaji na .(Morate imati omogućen JavaScript kako biste vidjeli ovu e-mail adresu)

Sve se to može napraviti, samo trebam još malo zavratiti rukave. Ali nema potrebe. Pravio sam ga samo za svoje potrebe i potrebe mojih korisnika…. sve je u kodu, ali nije problem izbaciti još par boxova s kojima se mogu štimati navedeni efekti….

Ako nekom treba, mogu ga izmjeniti…

Windows verzija je nastala ?isto iz zezancije, pravi procesor slike sam napravio za web stranicu i stavlja copyright te resize u letu… Koristi se kao najobi?niji link i može se koristiti sa bilo kojeg websitea. Nešto kao web-servis….. Isti kood sam upotrjebio i za win aplikaciju, samo sam su?elje nacrtao…. smile

mogu dodati transparentnost, rubove, poziciju pe?ata, dodatne tekstove….. odabir fontova pri generiranju slike…. smile

pošalji taj program, možda me motivira i napravim nešto….

pozz

Profile

Posted: 20 Travanj 2007 06:29 PO.P   [ Ignore ]   [ # 17 ]  
WMD Member
RankRankRank
Total Posts:  113
Joined  2006-05-01

Frka nizašta…

IrfanView radi traženu stvar dovoljno dobro!

A osim toga on je skrooooooz besplatan!

Signature 

www.mastachu.com
www.rezervni-dijelovi.com
www.apartmani-rosa.com
www.vage-tehnicar.hr
www.ivancica.pondi.hr
www.onlinestvari.com

Profile

Posted: 20 Travanj 2007 11:48 PO.P   [ Ignore ]   [ # 18 ]  
WMD Newbie
Rank
Joined  2006-09-12

Vidis…. ja sam ovome pristupio kao ozbiljnom problemu. S obziom da sam besposlen, napravio sam cijelu galeriju slika u .NET-u koja ima WEB i Windows administracijsko su?elje.

U kompletu se nalazi i automatski resizing, te pe?atiranje slika…..

Zamisli situaciju gdje želiš uploadati 30 slika sa jednog fotosession-a, sve ih prilagoditi zadanoj rezoluciji i ope?atit te poslati iz Windowsa direktno na vlastitu galeriju u poseban album…. Sve gotovo za par minuta… S mojom galerijom, to je mogu?e….

Dakle bez gnjavaže oko glupog HTML WEB su?elja na kojem se posao svodi na to da se uploada slika po slika… (berem ve?ina galerija koje sam ja vidio)

Galerija je dizajnirana putem CSS-a i omogu?ava jednostavnu prilagodbu svim potrebama. Ima mogu?nost korištenja razli?itih grafi?kih predložaka (template). Valja napomenuti i da je upotpunosti modularna. TJ. Postoje rezni moduli koji Vam omogu?uju osim galerije slika ukomponirati još par stvari na istu stranicu….

Uskoro ?u privesti pisanje galerije kraju, pa ako ikoga zanima ovo rješenje (bazirano na WIN serveru), slobodno me može kontaktirati. (ima mail gore)

I da, bit ?e besplatna… smile jedino se oko ovog Win klijenta lomim dal da ga dam besplatno ili ne? U svakom slu?aju, za po?etak ?e biti besplatan, ali ne i Open Source…

Profile

Posted: 21 Travanj 2007 01:44 PR.P   [ Ignore ]   [ # 19 ]  
WMD Member
RankRankRank
Total Posts:  113
Joined  2006-05-01
zulfy - 20 Travanj 2007 08:48 PO.P

Vidis…. ja sam ovome pristupio kao ozbiljnom problemu. S obziom da sam besposlen, napravio sam cijelu galeriju slika u .NET-u koja ima WEB i Windows administracijsko su?elje.

U kompletu se nalazi i automatski resizing, te pe?atiranje slika…..

Zamisli situaciju gdje želiš uploadati 30 slika sa jednog fotosession-a, sve ih prilagoditi zadanoj rezoluciji i ope?atit te poslati iz Windowsa direktno na vlastitu galeriju u poseban album…. Sve gotovo za par minuta… S mojom galerijom, to je mogu?e….

Dakle bez gnjavaže oko glupog HTML WEB su?elja na kojem se posao svodi na to da se uploada slika po slika… (berem ve?ina galerija koje sam ja vidio)

Galerija je dizajnirana putem CSS-a i omogu?ava jednostavnu prilagodbu svim potrebama. Ima mogu?nost korištenja razli?itih grafi?kih predložaka (template). Valja napomenuti i da je upotpunosti modularna. TJ. Postoje rezni moduli koji Vam omogu?uju osim galerije slika ukomponirati još par stvari na istu stranicu….

Uskoro ?u privesti pisanje galerije kraju, pa ako ikoga zanima ovo rješenje (bazirano na WIN serveru), slobodno me može kontaktirati. (ima mail gore)

I da, bit ?e besplatna… smile jedino se oko ovog Win klijenta lomim dal da ga dam besplatno ili ne? U svakom slu?aju, za po?etak ?e biti besplatan, ali ne i Open Source…

Svaka ?ast!!!! Blago onom tko zna…. =)

U svakom slu?aju, ja bih htio biti beta tester! =)

Može link za download?

Pozdrav!

Signature 

www.mastachu.com
www.rezervni-dijelovi.com
www.apartmani-rosa.com
www.vage-tehnicar.hr
www.ivancica.pondi.hr
www.onlinestvari.com

Profile

Posted: 07 Lipanj 2007 02:17 PO.P   [ Ignore ]   [ # 20 ]  
WMD Newbie
Rank
Joined  2006-09-12

heh…. baš sam navratio da vidim jel ikoga zanima moj rad. smile
Galerija koju sam pravio, došla je negdje do pred kraj razvoja. Trebam još par sitnica napraviti, ali imam drugih obveza. Me?utim, jedna mini verzija je ipak online koju sam napravio za svoje potrebe.

Pa ako te uistinu zanima, pogledaj: www.prozorama.com/galerija
na ovu galeriju postoji win klijent koji radi sve gore navedeno. Funkcionalnost je odli?na… barem za moje potrebe.

Evo kako izgleda taj win klijent na djelu: slika

Dakle, sve što treba napraviti jest. Logirat se na galeriju putem win klijenta, skop?at foto apartat, odabrat foldere sa slikama koje želite uploadat na server. Zatim odaberete kategoriju i album u koji želite izvršiti upload na galeriju.
Od dodatnih opcija možete odabrati klijentsku obradu ili serversku ili pak nikakvu… smile. Ako se koristi klijentska obrada, možete ru?no unjeti watermark i jedan manji watermark…. (npr: veliki je “www.prozorama.com” a mali je: “sliku uslikao zulfy”)

U klijentskom na?inu rada, slika se obradi na Vašem ra?unalu, resizuje, ope?atira i dodatno kompresira, zatim se šalje na server. Server je preuzima, kreira thumbnail i vrši unos u bazu podataka. Slika automatski postane vidljiva u galeriji slika. (u višekorisni?kom na?inu rada mogu zahtjevati i autorizaciju od administratora prije nego postanu vidljivi javnosti) Varijacije na temu su ogromne…. Pa ako te uistinu zanima demo, mogao bi srediti da ti pošaljem program i da dignem jednu testnu stranicu na kojoj bi se mogao igrati…???

S tim da imaš na umu da je to napravljeno samo za moje potrebe, pa kad bi trebalo za nekoga, ja bi to ušminko dodatno…  prema potrebama…. smile

i da. One slike na galeriji slika sam uploadao oko 30 minuta. S prijašnjim galerijama sam gubio sate i sate…. a živce da ne spominjem….

Profile

Posted: 07 Lipanj 2007 04:10 PO.P   [ Ignore ]   [ # 21 ]  
WMD Newbie
Rank
Joined  2006-09-12

u biti evo:

test.prozorama.com

i evo link za program koji služi kao klijent na galeriju od ovog CMS-a

tinyCMSWinClient

Pogledajte integraciju WEB-a i windows su?elja. tj logirajte se na TEST stranicu sa šiframa:
username: admin
password: admin

Tamo kreirajte albume ako želite. Iz windows klijenta se logirate s istim korisni?kim imenom i lozinkom. mislim da ce sve biti jasno…. Samo u listi servera odaberite http://test.prozorama.com/

Ako se nekom svidi, i nije prezahtjevan… samo pišite….

Profile

Posted: 14 Prosinac 2011 03:22 PO.P   [ Ignore ]   [ # 22 ]  
WMD Newbie
Rank
Total Posts:  4
Joined  2011-12-14

Mislim da ti je najsigurnije i najbolje riješenje napraviti flash animaciju slike i onda si siguran da neće biti otuđena smile

Signature 

izrada web stranica

Profile

2 od 2
2