SSL Certifikati

Vaša web stranica se prikazuje putem sigurne HTTPS veze 
i zaštićeni ste od krađe identiteta.

Zaštitite svoj web koristeći HTTPS

Izbjegnite upozorenja preglednika da web-lokacija nije sigurana, povećajte povjerenje kod vaših posjetitelja i 
poziciju na Googleu pomoću kvalitetnog SSL certifikata. 
Instalirat ćemo vaš SSL certifikat BESPLATNO.

Wildcard SSL

Wildcard SSL
 • Validacija domene (DV)
 • Postupak aktivacije unutar sat vremena
 • Vrijedi za glavnu domenu i sve poddomene
 • Bolja pozicija u Google
 • Besplatna instalacija
 • Oznaka sigurnog web mjesta
159.27
€+pdv
NARUČI

OV SSL

Proširena provjera valjanosti
 • Validacija organizacije (OV)
 • Postupak aktivacije/verifikacije 3-5 dana
 • Vrijedi za glavnu domenu i poddomenu
 • Bolja pozicija u Google
 • Besplatna instalacija
 • Oznaka sigurnog web mjesta
66.36
€+pdv
NARUČI

Naši korisnici o nama

SSL certifikati - Najčešća pitanja i odgovori

Kakav mi je SSL certifikat potreban?

Odabir pravog SSL certifikata ovisi o vašoj situaciji. Ukratko rečeno, imate dvije mogućnosti.
 

 1. Ili ste privatna osoba i uglavnom želite sigurnu web stranicu. U tom slučaju, sve što trebate je SSL certifikat s provjerom valjanosti domene.

 2. Jeste li tvrtka ili obavljate komercijalnu djelatnost? Tada biste trebali odabrati SSL certifikat s proširenom provjerom valjanosti. Podaci o vašoj tvrtki tada će biti uključeni u vaš SSL certifikat. To će omogućiti posjetiteljima da saznaju sve o tvrtki koja stoji iza web stranice, što će pobuditi više povjerenja i povećati vašu prodaju.

Koji SSL certifikat je najbolji za web trgovinu?

Za web trgovinu važno je izgraditi što veće povjerenje posjetitelja. Moraju znati da imaju posla s pouzdanom tvrtkom i da se sve odvija u sigurnom okruženju, zbog čega SSL certifikat s validacijom domene nije dovoljan. Za web trgovinu važno je da su podaci o tvrtki integrirani u sigurnosni certifikat. Stoga svakako odaberite SSL certifikat s proširenom validacijom za svoju web trgovinu. To će pomoći vašoj web trgovini da ostvari povećanje prodaje od 15%!

Što je zapravo SSL certifikat?

SSL (Secure Sockets Layer) certifikat je digitalni sigurnosni certifikat koji pruža sigurnu vezu između preglednika vaših posjetitelja i poslužitelja koji hosta vašu web stranicu. Šifrira sve podatke koji se šalju, kao što su lozinke, kontakt podaci, podaci o plaćanju i drugi osjetljivi podaci. Zbog toga je hakerima teže presresti ili ukrasti te podatke.

Jednostavno rečeno, SSL certifikat je vrsta sigurnosti na vašoj web stranici koja je čini sigurnom za vaše posjetitelje i čini je pouzdanom. Mali lokot prikazan na traci preglednika ili "https" odmah označava da web stranica koristi SSL certifikat i stoga je sigurna.

Koja je cijena SSL certifikat godišnje?

Cijena SSL certifikata varira ovisno o vrsti SSL certifikata koji ste odabrali i imenima domena za koje se koristi.

Za jeftini SSL certifikat najbolje je odabrati SSL certifikat s validacijom domene koji vrijedi za jedan naziv domene. SSL certifikati s opsežnijom provjerom valjanosti (provjera valjanosti organizacije ili proširena provjera valjanosti) koštaju više.

Cijena se također povećava ako vaš SSL certifikat vrijedi za više naziva domena ili poddomena.

Koja je razlika između premium SSL certifikata i jeftinog SSL certifikata (npr. Let's Encrypt)?

Jeftini SSL certifikati (npr. besplatni SSL certifikat koji izdaje Let's Encrypt) imaju neke nedostatke u odnosu na one skuplje.

Jeftini SSL certifikati ne dopuštaju opsežnu provjeru valjanosti , što znači da detalji o tvrtki ne mogu biti uključeni u njega. Stoga će vam posjetitelji manje vjerovati. A ograničeno povjerenje znači ograničenu prodaju, zbog čega web trgovine pod svaku cijenu trebaju izbjegavati korištenje jeftinih SSL certifikata. SSL certifikat s proširenom validacijom jamči najmanje 15% veću prodaju.

Besplatni SSL certifikat poput onih koje izdaje Let's Encrypt prikladan je samo za web mjesto . Za poslužitelje datoteka, aplikacije, e-poštu i slično potreban vam je plaćeni SSL certifikat.

Ne možete koristiti zamjenski SSL certifikat za sve vaše poddomene. Dakle, i ovdje se preporučuje premium certifikat (kao što je onaj s produženom validacijom).

S jeftinim SSL certifikatom ne možete dodati ni Trust Seal na svoju stranicu za plaćanje. Dodavanjem njihove oznake vaši posjetitelji će vam više vjerovati.

Ako koristite besplatni SSL certifikat, nećete dobiti nikakvu naknadu u slučaju zlouporabe.

Kako kupiti SSL certifikat?

Podnošenje zahtjeva za SSL certifikat je jednostavno. Započnite naručivanje putem naše web stranice, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo. Ovisno o vrsti SSL certifikata koji odaberete (potvrda domene, potvrda organizacije ili proširena potvrda), vaš će zahtjev biti obrađen odmah ili će vaša tvrtka biti provjerena nedugo nakon toga.

Ova provjera je neophodna za validaciju organizacije ili proširenu validaciju kako bi se osiguralo da je tvrtka koja podnosi zahtjev potpuno legitimna. Tek tada se podaci o tvrtki također mogu uključiti u potvrdu. Certifikat ćemo instalirati BESPLATNO.

Da li mi je potreban Wildcard certifikat?

Wildcard Positive SSL isplativo je rješenje za zaštitu glavne domene i više poddomena te iste domene.
Na primjer,  Wildcard SSL certifikat izdan na * .mojadomena.hr vrijedi za: www.mojadomena.hr, webshop.mojadomena.hr, mail.mojadomena.hr itd.
SSL Wildcard certifikati jednostavan je za instalaciju i izvrstan odabir kako za osobne web stranice tako i za sve stranice koje imaju mnogo poddomena koje je potrebno zaštititi. Prednost je što se certifikat obnavlja i reinstalira jednom godišnje, a  moguće ga je instalirati i na drugom serveru u slučaju da se neka poddomena iz nekog razloga hosta na drugom serveru.