Kako to radimo?
Naši bomboni i lizalice su čaroban spoj šećera, glukoznog sirupa, vode te zamamnih boja i okusa.
Kao prvo, šećer, glukozni sirup i vodu stavimo kuhati do točno određene (vrrrlo visoke) temperature.
Tada smjesu izlijevamo na stol za hlađenje. Tu joj pridružujemo boje i okuse.
Dio smjese sa bojom stavljamo na stol za grijanje dok drugi dio izvlačimo na kuki. Tako dobije karakterističnu svilenkastu bijelu boju i prozračnu teksturu.
Na stolu za grijanje od oba dijela smjese stvaramo konačni oblik budućih bombona (izgleda kao jedan ogromni bombon!).
Izvlačenjem tog "valjka" dobijamo "štapove" koje nakon hlađenja ručno režemo i pakiramo.
O da, da ne zaboravimo na lizalice!
Procedura je ista kao i za bombone, samo što te "štapove" ne hladimo već ih savijamo u karakteristični (ili neki drugi) oblik lizalice. Tada im dodamo štapić...
www.bombon.hr